استفاده از ابزار رسانه ای برای آموزش بیمه شدگان از ضروریات است/ صیانت از حقوق بیمه شدگان با تدوین منشور حقوق بیمه شدگان در سال آتی
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت ایران؛ دکتر جلال سعید پور با اشاره به لزوم افزایش دانش سلامت بیمه شدگان اظهار داشت: برگزاری همایش ها و جشنواره ها با موضوع بیمه سلامت می تواند یکی از مهم ترین مولفه ها برای افزایش دانش سلامت مردم باشد که این اداره کل به شدت دنبال اجرای آن در سال آینده است.
وی افزود: با توجه به عدم تعادل اطلاعاتی که در بازار سلامت حکمفرماست، سازمانهای بیمه گر وظیفه دارند یک تعادل در بین گیرندگان و ارائه کنندگان خدمات ایجاد کنند تا بیمه شده به این سازمانها اطمینان بیشتری کرده و با اعتماد خدمت مورد نیاز خود را انتخاب نماید.
این مقام مسئول سازمانهای بیمه گر پایه را حامی بیمه شدگان عنوان کرد و افزود: توانمندسازی به عنوان مهم ترین رویکرد این سازمان در ارائه خدمت درست و بهینه سلامت به بیمه شدگان است. در راستای نیل به این مهم سازمان بیمه سلامت اقدامات خود را حول چهار محور متمرکز نموده که عبارتند از: ارتقاء سطح آگاهی کارکنان و ذینفعان نسبت به موضوع توانمندسازی بیمه شدگان، صیانت از حقوق بیمه شدگان، توسعه مشارکت های اجتماعی و ارتقاء سطح آگاهی، آموزش و اطلاع رسانی به بیمه شدگان سازمانی می باشد.
مدیر کل دفتر تدوین استانداردها و توسعه خدمات بیمه ای این سازمان اذعان داشت: ما برای رسیدن به این اهداف و صیانت از حقوق بیمه شدگان به عنوان حامی آنان تدوین منشور حقوق بیمه شدگان جزو اولویت های کاری خود قرار داده ایم که امیدواریم تا پایان سال جاری نهایی گردیده و در سال آتی آن را اجرایی و عملیاتی نماییم.
دکتر سعید پور ایجاد سامانه ارتباط با بیمه شدگان را یکی از مواردی دانست که می تواند نقش مثمر ثمری را در راه ارتباطات و تعاملات دوجانبه داشته باشد تا اطلاعات سازمانی به صورت شفاف در اختیار بیمه شدگان قرار گیرد به نحوی که این سامانه یک پل ارتباطی بین سازمان با بدنه اجتماعی که دارای 40 میلیون نفر بیمه شده است برقرار نماید تا بیمه شدگان ما بیش از پیش بتوانند مطالبات خود را با انتقال به موقع در این مراکز طلب کرده و پیشنهادات، رضایت و عدم رضایت خود را در خصوص کیفیت و کمیت خدمات سلامت از طریق این سامانه به ما انتقال دهند.
وی با تاکید بر صیانت از حقوق بیمه شدگان به عنوان یک تکلیف کلی دولت که در بیانیه حقوق شهروندی نیز حائز اهمیت شمرده شده است.
وی افزود: ما در این راستا باید تعامل و همکاری بسیار مطلوب و شایسته ای با سازمانهای همکار خود داشته باشیم.
دکتر سعید پور در این زمینه تعداد موسسات تشخیصی – درمانی طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت ایران را حدود 50 هزار موسسه عنوان کرد و ابراز داشت: با توجه به محدودیت نیروی انسانی سازمانی و پراکندگی این موسسات به لحاظ جغرافیایی در حال حاضر امکان نظارت کامل بر این موسسات غیر ممکن است که امیدواریم که در این زمینه استفاده از ظرفیت مردم و بیمه شدگان به عنوان یکی از رویکردهای آتی ما بتوانیم کیفیت ارائه خدمات سلامت را ارتقاء داده و تضمین نماییم.
وی در پایان یادآوری کرد: یکی دیگر از اموری که در سال آتی به عنوان یک پروژه اصلی مد نظر ما قرار خواهد گرفت بحث خیرین بیمه سلامت است.
سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان سازمان بیمه گری که ارائه کننده خدمات سلامت به اقشار ضعیف و محروم کشور همچون روستاییان، بیمه همگانی و بیماران خاص است نیازمند کمک و حمایت خیرین سلامت در جامعه است که با تشریح اقدامات سازمان در این راستا امکان جلب مشارکت خیرین فراهم خواهد شد.