75 میلیارد ریال برای بیماران خاص استان کردستان هزینه شده است

ایرنا- مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان گفت: در هشت ماهه گذشته از ابتدای سال جاری، حدود 75 میلیارد ریال برای بیمارن خاص استان هزینه شده است.دکتر جلال سعید پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال گذشته نیز حدود 9 میلیارد و 600 میلیون تومان برای بیمارن خاص استان هزینه شد. وی سرانه پرداختی بیماران خاص در سال گذشته را حدود 75 میلیون و 700 هزار ریال عنوان کرد و گفت: در هشت ماه گذشته از سال جاری نیز حدود 58 میلیون و 550 هزار ریال به ازاء هر نفر به طور میانگین پرداخت شده است.
وی ارایه خدمات بیمه سلامت به بیماران خاص استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: طبق مصوبه شورای عالی بیمه سلامت 90 درصد هزینه داروهای بیماران ام اس، تالاسمی و هموفیلی رایگان است.
وی هزینه پرداختی همه فاکتورهای خونی بیماران هموفیلی و تالاسمی را 100 درصد رایگان دانست و گفت: هزینه داروهای موردنیاز بیماران پیوندی در صورت استفاده از داورهای ایرانی 100 درصد در تعهد بیمه سلامت و در صورت استفاده از داروهای خارجی 85 درصد در تعهد سازمان است.
به گفته وی؛ هزینه داروهای مرتبط با بیماران دیالیزی 100 درصد در تعهد سازمان است و بیمه شده مبلغی بابت این خدمات پرداخت نمی کند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان گفت: طبق تعهدات بیمه سلامت هزینه بیماران سرطانی، رادیوتراپی و شیمی درمانی در بخش دولتی 100 درصد رایگان است.
دکتر سعید پور یادآورشد: در هشت ماه نخست سال جاری حدود 163 میلیارد تومان بابت هزینه درمان بیمه شدگان اعم از بستری و سرپایی هزینه شده است.
وی تعداد بیماران هموفیلی، ام اس، تالاسمی، دیالیز و پیوند کلیه زیر پوشش اداره کل بیمه سلامت استان را هزار و 300 نفر ذکر کرد و گفت: هم اکنون هزار و 300 بیمار خاص از اداره کل بیمه سلامت خدمات ویژه دریافت می کنند.
وی افزود: اداره کل بیمه سلامت 90 درصد هزینه داروهای بیماران ام اس را پرداخت می کند و هزینه درمانی رادیوتراپی و شیمی درمانی بیماران خاص کاملا رایگان است.
وی اظهارکرد: سال گذشته حدود 95 میلیارد ریال برای این بیماران هزینه شد و در هشت ماهه گذشته از ابتدای سال جاری نیز تاکنون 75 میلیارد ریال برای این بیماران هزینه شده است.
سعید پور افزود: حدود یک میلیون و 130 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 500 هزار نفری استان معادل (76) درصد زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
وی افزایش پوشش خدماتی بیمه سلامت از اهداف این اداره کل عنوان کرد و افزود: در طرح بیمه همگانی بیمه سلامت حدود 370 هزار نفر آحاد جامعه زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند.
وی یکی از اهداف بیمه سلامت استان کردستان را افزایش پوشش بیمه ای افراد نیازمند دانست و گفت: در این راستا تعداد زیادی از اقشار محروم و کم بضاعت استان زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند و بررسی ها نشان می دهد 80 درصد آنها درآمد زیر 10 میلیون ریال دارند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان به ارایه خدمات بیمه سلامت به روستاییان اشاره کرد و گفت: طبق تعهدات این اداره کل در سال جاری 97 درصد هزینه خدمات بستری به بیمه شدگان روستایی در سال جاری پرداخت شده است.
دکتر سعیدپور افزود: در سال گذشته 70 درصد هزینه های خدمات تحت نظر اورژانس به روستاییان پرداخت شد و روستاییان تنها 30 درصد هزینه ها را پرداخت کرده است.
وی یادآورشد: هزینه های خدماتی پرداخت به روستاییان در سال جاری به 74 درصد ارتقاء یافته است.
وی ارایه خدمات دندانپزشکی در نقاط روستایی را کاملا رایگان دانست و گفت: روستاییان می توانند از تمام خدمات ترمیم و جرمگیری به صورت رایگان بهره مند شوند.
وی اظهارکرد: در هشت ماه گذشته از ابتدای سال جاری حدود 163 میلیارد تومان هزینه برای بهداشت و درمان استان هزینه شده است.
وی هزینه تخصیص یافته به این اداره کل را در سال گذشته 190 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: در هشت ماه امسال حدود 163 میلیارد تومان در بخش بهداشت و درمان استان هزینه شده است.
دکتر سعیدپوربا اشاره به اینکه اعتبارات تخصیص یافته بخش سلامت در مقایسه با سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است اظهارکرد: تاکنون 80 درصد اعتبارات در این بخش سلامت هزینه شده است.
به گفته وی؛ اعتبارات تخصیص یافته به بیمه سلامت در سال 93 نسبت به سال 92 حدود 118 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: 98 درصد موسسات درمانی استان با این اداره کل قرارداد منعقد کرده است و تنها دو درصد از دندانپزشکان و فوق تخصصان تمایل به همکاری با این اداره کل ندارند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان ادامه داد: سال گذشته حدود 100 میلیارد ریال در زمینه بازسازی و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی روستایی اختصاص یافته است که این رقم معادل بودجه 10 سال گذشته این اداره کل بوده است.
سعیدپور با اشاره به اینکه امسال نیز 60 میلیارد ریال از محل منابع ملی کشور برای تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی روستایی تخصیص یافته است یادآورشد: در سال جاری نیز 60 میلیارد ریال بمنظور بازسازی مراکز فرسوده اختصاص یافته است.
وی افزود: در سایه تعاملات بیمه سلامت با دانشگاه علوم پزشکی در راستای ارایه خدمات مطلوب به بیمه شدگان بیمارستان ها به سیستم متمرکز بیمه سلامت وصل شده اند و برای ارایه خدمات بستری نیاز به ارایه دفترچه ندارند و تنها با کارت ملی می توانند از خدمات درمانی بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه افزایش هزینه های سلامت منابع سلامت را تهدید می کند، اظهار کرد: متولیان فرهنگ عمومی و رسانه ها می توانند نقش مهمی در این راستا ایفاء کنند.
وی با اشاره به اینکه تولید داخلی دارو در سطح کشور دارای استاندارد بین المللی است و استفاده از برندهای خارجی هزینه های زیادی به بخش سلامت تحمیل می کند بر استفاده از تولید داخلی دارو در سطح کشور تاکید کرد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان، مدیریت هزینه های بخش سلامت را ضروری دانست و گفت: ارایه خدمات مطلوب به آحاد جامعه نیازمند مدیریت صحیح در هزینه ها است.
سعیدپور افزود: راه اندازی و استقرار مرکز اداری در شهرستان ها می تواند به ارایه خدمات بهتر و مطلوب به مردم در استان کمک کند و در همین راستا در سال جاری ساختمان اداری بانه به بهره برداری رسید و در دهه فجر نیز ساختمان سقز به بهره برداری می رسد.
وی اظهار کرد: امید است ساختمان اداری شهرستان های دیواندره و قروه را در سال جاری راه اندازی کنیم.
وی یادآورشد: در سال جاری به منظور ارایه خدمات بهتر به نقاط دورافتاده روستایی تعدادی دفاتر پیشخوان در شهرهای جدید التاسیس کانی سور، کانی دینار و یاسوکند اقدام به ارایه خدمات بیمه سلامت به ساکنین این شهرها و روستاهای اطراف می کنند.
وی به واگذاری خدمات بیمه سلامت به دفاتر پیشخوان دولت اشاره کرد و ادامه داد: ارایه خدمات الکترونیکی و آنلاین به بیمه شدگان از مراجعه حضوری ارباب رجوع جلوگیری می کند.
سعیدپور گفت: طبق نتایج نظر سنجی شش ماهه اول سال جاری 90 درصد بیمه شدگان از خدمات این اداره کل اظهار رضایت کرده اند این درصد نسبت به سال های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
وی با اشاره به ارزیابی دستگاه های اجرایی در سطح کشور اظهار کرد: اداره کل بیمه سلامت استان کردستان در ارزشیابی دستگاه های اجرایی استان موفق به کسب رتبه برتر شده است.
http://www.irna.ir/kurdistan/fa/News/81914359/