طنز / چنین گفت محمود احمدینژاد - قسمت اول و دوم
شهرام شکیبا _ خبر آنلاین
یکشنبه گذشته محمود احمدینژاد، رئیسجمهور و سرپرست وزارت نفت برای اولین بار بعد از یک دوره فشرده دورکاری، در تلویزیون حاضر شد تا به سؤالات خبرنگار رسانه ملی پاسخ دهد.
رئیسجمهور و سرپرست وزارت نفت: «در زمینه ضایعات نان و اتلاف گندم یارانههای سنگینی میدادیم و شاید بخش کمی از آن به مردم میرسید و ما پس از اجرای این طرح شاهد این بودیم که حدود ۳۰درصد مصرف نان در کشور کاهش یافته است.»
«خیلیها در روستاها سراغ تنور خانهشان رفتهاند. شاطرهای جدید و حرفهای دارند برمیگردند. افرادی که به خاطر حقوق کنار گذاشته شده بودند.»
۱- وقتی ۳۰درصد مصرف نان کاهش یافته، یعنی به همان میزان تولیدش هم کم شده، با این حساب شاطرها کجا برمیگردند؟ با توجه به آمار که شاطرها باید ۳۰درصدشان بروند.
۲- واقعاً که اوضاع و احوال جالبی داریم. علیالظاهر در ایران هر چیز تولیدش کم میشود، رونق میگیرد. حالا چطورش را نمیدانم.
۳- تا جایی که من میدانم شراب و شاطر و رفیق هرچه قدیمیتر باشد، بهتر است. دیگر اینکه شاطر جدید چه مزیتی دارد که حرفهای به حساب میآید را خبر ندارم.
۴- لطفاً شرایط شاطران حرفهای را اعلام کنید تا تنویر افکار عمومی شود.
۵- بفرمایید که یارانه نان تا به حال به آرد تعلق میگرفته یا شاطر؟ که میگویید شاطران به خاطر ازدیاد حقوق دارند برمیگردند. با این اوضاع مردم شدهاند کارپرداز دولت در امور حقوق شاطران حرفهای. ما باید ثبتنام کنیم، برویم بانک یارانه بگیریم که بیاییم دودستی بابت حقوق تقدیم کنیم به شاطران حرفهای.
محمود احمدینژاد: «اکنون مصرف بنزین روزانه ۵۴ میلیونلیتر شده و همچنان سیر نزولی دارد و در طول این سه، چهار ماه مصرف پایین آمده، این در حالی است که تعداد خودروها افزایش پیدا کرده است.»
۱- بالاخره خودرو برای این است که راه برود. برای راهرفتن هم نیاز به بنزین دارد. لطفاً بفرمایید خودروهای جدید با چه انرژیای راه میروند که مصرف بنزین کم شده؟
۲- نکند تا پیش از این دارندگان خودروها بنزین میخریدهاند و میریختهاند توی جوی آب، یا اینکه در جهت اهداف دشمن با آن کوکتلمولوتف درست میکردهاند که شرایط را کنونی کنند؟
۳- البته شاید هم مردم از دولت اتومبیل میخرند، اما نه به قصد سوارشدن، بلکه به قصد کمک به دولت، میخرند و میگذارند گوشه خانهشان که البته این مورد اخیر بیشتر با عقل جور درمیآید.
رئیسجمهور و سرپرست وزارت نفت: «ما بحرانی نداشتیم؛ البته نه اینکه فشار نیامده باشد. با وجود همه اینها تولید افزایش یافته و شفافسازی صورت گرفته و سرمایهگذاری رو به افزایش است و خلاقیتها زیاد شده است. به عنوان مثال یک مرغداری با مصرف دانه کمتر به ازای هر کیلوگرم به تولید رسیده است و این خیلی مهم است و باعث کاهش قیمت مرغ خواهد شد. البته ما انتظار نداریم قیمت مرغ از همین امروز پایین بیاید اما این روند بهپیش خواهد رفت.»
۱- پس اگر ممکن است یککم فشار را بیشتر کنند که تولید و شفافسازی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
۲- رابطه فشار و افزایش تولید را میشود یکطوری حدس زد اما رابطه فشار و شفافسازی، چندان مفهوم نیست. برای مثال اگر مرغ را فشار دهند، زودتر تخم میکند اما گمان نمیکنم فشار دادن مرغ، باعث شفافسازی وی شود.
۳- البته فشار باعث خلاقیت هم میشود. در این مورد هیچ بحثی نیست.
۴- ما هم انتظار نداریم چون یک مرغداری هزینهاش پایین آمده، فردا مرغ در کل مملکت ارزان شود. شما در مورد ما چی فکر کردهاید؟
۵- با توجه به توفیقات شگفتانگیز مرغدار مربوطه پیشنهاد میشود اگر باز هم به ضرورتی شما برای دورکاری تشریف بردید منزل، مرغدار خلاق مورداشاره را به دفتر معرفی کنید تا نزدیککاریها را با خلاقیت پیش ببرد، فقط توضیح بدهید که انتظار تخم دوزرده از ما نداشته باشد که علیالعجاله مقدور نیست.
محمود احمدینژاد، رئیسجمهور و سرپرست وزارت نفت: «امسال حدود ۱/۵ میلیون طرح مسکن مهر در اختیار خانوادهها قرار میگیرد و با توجه به این موضوع ۱/۵ میلیون خانه خالی میشود و وقتی تولید مسکن سامان پیدا کند، این بحث در اجارهها نیز اثر میگذارد و ما تلاش میکنیم تا پایان سال ۹۰ دغدغه مسکن را از لیست دغدغههای مردم خارج کنیم.»
۱- به هر حال ۱۰ ماه بیشتر به پایان سال نمانده. این ۱۰ماه را هم آلاخون والاخون میکشیم تا ببینیم چه میشود. فقط امیدوارم آخر سال هم رئیسجمهور همین حرف را بزند و نگوید چرا از جانب من حرف میزنید.
۲- اصلاً بهتر نیست لیست دغدغههای مردم را هم مثل لیست مفسدان اقتصادی منتشر کنید تا خیال همه راحت شود.
۳- چه عیدی بشود عید سال ۹۱ با ۱/۵ میلیون خانه خالی، دوستان از الان برنامهریزی کنند که خیلی شلوغ پلوغ میشود.
رئیسجمهور و سرپرست وزارت نفت: «ما تصمیم گرفتیم این روند را در دولت زودتر آغاز کنیم و وزارتخانهها را ادغام کنیم. البته به لحاظ عاطفی دوست داشتم که ما ۳۰ وزارتخانه داشته باشیم، چراکه همه این افراد دوستان من هستند اما مصلحت کشور و علم مدیریت ایجاب میکند که ما تلاش کنیم دولت را کوچک کنیم و مجموعه مسئولیتها را کاهش بدهیم.»
۱- «مصلحت کشور». لطفاً یک نفر محاسبه کند که چند وقت است رئیسجمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت نمیکند. این تقریباً شبیه این است که کسی به همسرش بگوید: «ببین عزیزم من خیلی تو رو دوست دارم و نگرانت هستم ولی تا اطلاع ثانوی دوست ندارم بیام خونه.»
۲- لیست مفسدان اقتصادی که منتشر نشد. مرحمت کنید لیست دوستان و آشنایان را منتشر کنید که مردم از نظر عاطفی کمی روشنتر شوند و بدانند عاطفهشان را کجا باید خرج کنند.
۳- البته همین الان هم علیالظاهر از نظر عاطفی دچار کمبود «دوستان» هستیم وگرنه سرپرستی وزارت نفت میرسید به یکی از دوستان و عواطف جریان بیشتری میگرفت.
۴- یک تست عاطفهسنجی هم از مردم بگیرید بد نیست. به گمانم آقایان متکی و مصلحی هرگز در طول خدمتشان تا این حد عواطف مردمی را به خودشان جلب نکرده بودند.
۵- البته تجربه نشان داده که شما، هم دولت را کوچک میکنید، هم برخی دولتمردان را و عجبا که هرچه دولت کوچکتر میشود بعضیها بزرگتر میشوند.
***
ضمناً رئیسجمهور در همین گفتوگوی زنده تلویزیونی گفت که اصلاً انتخابات مجلس کی برگزار میشود؟
عرض نکردم رئیسجمهور از نظر عاطفی با ما هم شوخی دارد؟
رئیسجمهور و سرپرست وزارت نفت: «اطلاعات دقیق دارم که بنلادن از مدتها قبل در اختیار نیروهای نظامی آمریکا بود و حتی او را مریض کردند و روزی که او را کشتند، مریض بود. یعنی ابتدا او را مریض کردند و در حالی که مریض و در اختیار خودشان بود او را کشتند.»
مرگ بر آمریکا. این را نوشتم که نگویند فلانی از آمریکا پول میگیرد. گرچه در این روزگار بعضیها حاضرند پول بدهند که فحششان بدهند.
اما مگر آمریکاییها مرض داشتند که بنلادن را مریض کنند؟ معمولاً اگر کسی مثل بنلادن را داشته باشند میکوشند سالم نگهش دارند تا تخلیه اطلاعاتیاش کنند، نه اینکه مریضش کنند. حتی اگر بنلادن آدم خودشان باشد و بخواهند برایش عیدقربان بگیرند، باز چه نیازی به مریض کردنش بوده؟ گوسفند هم که بخواهند قربانی کنند، میروند صحیح و سالمش را پیدا میکنند.